BAŞBAKAN ÜNAL ÜSEL, MURATAĞA-SANDALLAR VE ATLILAR ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSEL, MURATAĞA-SANDALLAR VE ATLILAR ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİNE KATILDI

Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının 50’nci yıl dönümünde Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitleri bugün düzenlenen törenlerle anıldı.

-Muratağa-Sandallar Şehitliği

İlk tören Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde yapıldı. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi.

Törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan ve Muratağa, Atlılar, Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır konuşma yaptı.

Tören, şiir okunması, şehitliğin gezilmesi ve kabir başında dua okunmasıyla sona erdi.

-Atlılar şehitleri anıldı

Atlılar Şehitleri ise katliam çukurunda yapılan törenle anıldı. Protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi.

Törenlere Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, milletvekilleri, kurum, dernek, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve şehit aileleri katıldı.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 14, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

“Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…

Devamını oku
26

Başbakan Ünal Üstel, Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı...

“Bayramlar, sevginin, hoşgörünün ve birlik ruhunun büyüdüğü en anlamlı zamanlardır”

Devamını oku
2728293031
12

Başbakan Ünal Üstel, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile gerçekleştirilen görüşmede, bu ay KKTC’de imzalanması planlanan anlaşma kapsamında KKTC’ye doğal gaz ulaştırılmasını öngören ve “Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirilen doğal gaz boru hattı projesinde gelinen son aşama ile yürütülen çalışmalar ele alındı.

Devamını oku
34567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345