BAŞBAKAN DR.FAİZ SUCUOĞLU 14 MART TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN DR.FAİZ SUCUOĞLU 14 MART TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN DR.FAİZ SUCUOĞLU’NUN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

 

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan, mensubu olmaktan onur duyduğum tüm Tıp Camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım.

 

Sağlık hizmetleri, insanlığa yapılan en büyük ve paha biçilmez katkılardır. İnsan sağlığını koruyarak insanlığa daha kaliteli bir yaşam sunmayı görev edinen, bu kutsal mesleği yerine getiren de tıp çalışanlarımızdır. Tıp çalışanlarımız sadece sağlık sorunlarını en doğru yöntemlerle tedavi etmekle kalmayıp, büyük bir özveri ile insanların zor zamanlarında psikolojik olarak da rahatlamaları için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koymaktadırlar. Sağlık alanında hizmet vermek, ciddi bir sabır, yürek ve emek gerektirmektedir. Son dönemde yaşadığımız Covid-19 pandemisiyle mücadele sürecinde de doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın ne kadar büyük fedakarlıklarla çalıştıklarına hep birlikte şahit olduk. KKTC olarak bu süreçten en az hasarla kurtulmamızda ve bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkmamızda en büyük pay hiç şüphesiz onlara aittir. Tüm zor şartlara rağmen görevini gerçekleştirmekten vazgeçmeyen doktor arkadaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının, özellikle bu zor süreçteki çalışmalarını takdirle izledik. Hükümet olarak, tüm vatandaşlarımızın en temel hakkı olan sağlık hizmetlerinden eşit koşullarda ve en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak, sağlık siteminde gerek yıllardır yaşanan sorunlara, gerekse de pandemi sonrası ortaya çıkan ihtiyaçlara öncelik verilerek, etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin oluşturulması, daha çağdaş sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi planlanmaktadır. Ülke genelindeki hastahane ve sağlık birimlerinin alt yapı eksiklerinin giderilmesine, fiziki şartlarının daha modern bir yapıya kavuşturulmasına yönelik düzenlemeler süratle hayata geçirilecektir. Bu bağlamda, halkımıza en iyi sağlık hizmetlerini ulaştırmak adına ilgili bakanlık nezdinde gerekli yasal düzenlemeler üzerinde önemli çalışmalar başlatılmıştır.

Bu anlamlı hafta vesilesi ile en kutsal mesleklerden birini icra eden tüm emekli ve halen çalışmakta olan hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 14, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları, Mesajlar,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9

Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...

"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"

Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.

Devamını oku
101112131415
16171819

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “AP BAŞKANININ TERÖRÜ ÖVMESİ AÇIK BİR SKANDAL VE AKIL TUTULMASIDIR”

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın Kıbrıs Türk halkının hafızasında şiddet ve acıyla yer etmiş EOKA’ya ilişkin övgü dolu ifadelerine sert tepki gösterdi. Üstel, açıklamasında söz konusu ifadelerin kabul edilemez olduğunu ve tarihsel gerçekleri çarpıttığını vurguladı.

Devamını oku
20

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “SÖZ KONUSU OLAN KIBRIS TÜRK HALKININ VARLIĞIDIR, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Başbakan Ünal Üstel, son günlerde Kıbrıs Türk halkına yönelik tehdit içeren söylem ve gelişmelere dikkat çekerek, bu tablo karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Devamını oku
2122

HÜKÜMETTEN EKONOMİYE CAN VERECEK MİLYARLARCA LİRALIK DESTEK

Başbakan Ünal Üstel, istihdamdan tarıma, hayvancılıktan sanayiye kadar birçok alanda üretimi artırmayı, çalışanı korumayı ve ekonomiyi büyütmeyi hedefleyen kapsamlı adımları kamuoyuyla paylaştı.

Devamını oku
232425

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “1821’DEN 1963’E UZANAN ZİHNİYET AYNI ZİHNİYETTİR”

Başbakan Ünal Üstel, Rum yönetimi Başkanı Hristotudilis'in son açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Devamını oku
26

Üstel: "Sporun birleştirici ve tanıtıcı gücüne inanıyoruz.”

KKTC’de düzenlenecek Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonası öncesi sporculardan oluşan heyet, Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret etti.

Devamını oku
27

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI SÜREN GİRNE-ÇATALKÖY YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR, HAZİRAN ORTASINDA TAMAMLANACAK”

Devamını oku
2829
303112345