BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YÜKSEK ÖĞRETİMDE YAŞANAN GÜNCEL GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL,  YÜKSEK ÖĞRETİMDE YAŞANAN GÜNCEL GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Başbakan Ünal Üstel,  yüksek öğretimde yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi:

“ SUÇLU BULUNANLAR HAKKINDA GEREKEN YAPILACAKTIR, HİÇ KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN”

“GECİKEN ADALETİN, ADALET OLMADIĞINI BİLİYORUZ”

“YÜKSEK ÖĞRETİMİMİZİN  ASGARİ OLUMSUZ ETKİLENMESİ İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI SARF EDİYORUZ”

“HALKIMIZIN GÜVENİNİ ASLA BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ”

“BU ÜLKE MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİSMAR EDENLERİN DAYANAKSIZ YORUMLARIYLA YÖNLENDİRİLEMEZ”

Başbakan Ünal Üstel, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bir süreden beri KKTC gündeminde öncelikle yer bulan  yüksek öğretim dünyamızın sınırlı bir kesimiyle bağlantılı gelişmelere yönelik bu zorlu süreçte aldığımız önlemler, yapılan çalışmalar ve ülkemizin birliği adına atılan adımları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gelişmeleri ilk anından itibaren yakından takip ediyor, konunun aydınlığa kavuşması ve yüksek öğretimimizin  asgari olumsuz etkilenmesi için her türlü çabayı sarf ediyoruz.

Konuyla ilgili, gelişmeler  baş gösterdiğinde, duyarsız kalmadık, katılımcı bir anlayışla bilgi odaklı olarak, değerlendirmeler yapıp,  gerekli tüm önlemleri hukukun üstünlüğü çerçevesinde  ele alarak adımlar attık.

Bu çerçevede, yüksek öğrenim kurumlarımızı ilgilendiren konularda Meclis bünyesinde bir komisyon kurduk.  Komisyon, görevine hızla başlamıştır.

Yargıya taşınan isimlerden, üçlü kararnamelerle atananlar, yine üçlü kararname ile görevden alıp eski görevlerine iade edilmiştir.

Mahkeme sonuçlarına göre suçlu bulunanlar hakkında, Kamu Hizmetleri Komisyonu aracılığıyla disiplin soruşturması açılacak ve gereken yapılacaktır. Bundan kimsenin en küçük kuşkusu olmasın.

Geciken adaletin, adalet olmadığını, biliyoruz.

Bu süreçte, hukuki süreçleri titizlikle takip etmekte ve sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanması için soruşturma ve denetleme makamlarına her türlü desteği vermekteyiz.

Ülkemizin itibarı ve birliği, bizler için en önemli duyarlılık konusudur. Bu duyarlılık çerçevesinde, konunun takipçisi olacağımızdan ve en kısa zamanda sonuçlanması için gereken desteği eksiksiz vereceğimizden tüm yurttaşlarımız emin olsun.

Bu zorlu süreci aşmak ve ülkemizin, yüksek öğretim camiası başta olmak üzere her alanda daha ileriye gitmesi için,  hükümet ortaklarımızın ötesinde, ana muhalefetle de her türlü iş birliğine ve görüş alışverişine açığız. Bu yaklaşımımızın sözde olmadığı, yaptıklarımızla gözler önündedir. 

Devletimizin tüm birimleri, bu konuda en yüksek hassasiyet ve sorumlulukla hareket etmeye devam edecektir.

Sorumluluktan uzaklaşan her birey veya kurum, toplumumuzun ortak iradesini karşısında bulacaktır.

 

Bu ülke, medya özgürlüğünü istismar eden, bazı sosyal medya kullanıcılarının anlamsız ve dayanaksız yorumlarıyla yönlendirilemedi, bundan sonra da  yönlendirilmeyecektir. Devlet yönetiminin sorumluluğunun bilincindeyiz ve gelecek kuşaklara hak ettikleri bir ülkeyi bırakmak için hiçbir sorumluluktan kaçınmayacağız.

Son günlerde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan,   olaylarla ilgili bizlere gösterilen  güven için tüm halkımıza teşekkür ederim. Bu güveni asla  boşa çıkarmayacağız.

Sizlerden aldığımız destek ile ülkemiz bu yaşananları da aşacak ve daha güçlü bir şekilde ilerleyecektir.”

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 14, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345