Başbakan Ünal Üstel, Kırsal Kesim Arsası Hak Sahipliği Arsa Dağıtım Törenine Katıldı

Başbakan Ünal Üstel, Kırsal Kesim Arsası Hak Sahipliği Arsa Dağıtım Törenine Katıldı

 

İlk arsa dağıtımının yapıldığı törende bir konuşma yapan Üstel, “Hükümet programımızı hazırlarken önceliğimiz, gençlerimizin köylerinde kalabilmesini sağlamaktı. Gençlerimizin köylerinde kalması, bulundukları bölgenin ekonomik olarak gelişmesi ve kalkınması demektir. Biz, gençlerimizin kendi topraklarında yaşamalarını, ait oldukları yerden kopmamalarını ve bu topraklara emek vermelerini istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

KIRSAL KESİM ARSA HAK SAHİPLİĞİ İLE İLGİLİ YENİ BİR YASAL DÜZENLEME YAPILDI

Kırsal kesim arsa hak sahipliği ile ilgili yeni bir yasal düzenleme yapıldığını hatırlatan Üstel, “Geçmişte yaşanan mağduriyetlerin tekrar etmemesi için adımlar attık. Herkesin eşit hakka sahip olmasını hedefliyoruz. Yasanın gerektirdiği şekilde hareket ederek gençlerimizin toprak sahibi olmasını sağlayacağız” dedi.

 

MUHALEFET YASANIN TAMAMLANMASINI ENGELLEDİ

Muhalefetin bu süreçte yasanın çıkışını geciktirdiğine dikkat çeken Üstel, “Biz hükümet olarak gençlerimizi düşündük, mağdur olmamalarını istedik. Kimsenin siyasi rozetine bakmadan, hak sahibi olan her gencimize bu hakkı verdik” ifadelerini kullandı.

 

İLK ARSA DAĞITIMI BUGÜN YAPILDI

Kırsal kesim arsası hak sahipliğinde ilk arsa dağıtımının bugün Pınarlı ve İnönü köylerine yapıldığını belirten Üstel, “Arsa sahibi olan tüm gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 13, 2025,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

Documents to download

«Ağustos 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829
Başbakan Ünal Üstel, Yeni Maraş Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, Yeni Maraş Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı...

SAĞLIKTA ÖNEMLİ ADIM; YENİ MARAŞ SAĞLIK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Devamını oku
3031
Hükümetten tarihi çifte adım: Asgari ücrette yeni dönem ve sağlıkta önemli düzenleme

Hükümetten tarihi çifte adım: Asgari ücrette yeni dönem ve sağlıkta önemli düzenleme

Hükümet, çalışma hayatı ve sağlık alanında uzun yıllardır tartışma konusu olan iki önemli konuda tarihi adımlar attı. Asgari ücrette yıllardır süregelen adaletsizlik sona erdirilirken, sosyal sigorta emeklileri ve bazı sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar için ilaç katkı payı uygulaması da tamamen kaldırıldı.

 

Devamını oku
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567