Başbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Deprem İzleme ve Değerlendirme Merkezi açılış Törenine Katıldı…

Başbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Deprem İzleme ve Değerlendirme Merkezi açılış Törenine Katıldı…

 

Başbakan Ünal Üstel törende bir konuşma yaparak, hükümet ile Türkiye Cumhuriyeti’nin birlikte çalışarak ülkede yine bir ilki gerçekleştirdiğini ifade etti.

Üstel, depremde kaybedilen şampiyon melekler ile vatandaşları rahmetle andı, deprem sonrası hızlı bir adımla deprem izleme merkezi kurulması için harekete geçtiklerini işaret etti.

DOĞAL AFETLERİ FELAKETE ÇEVİREBİLECEK KİŞİLERE KARŞI ÖNLEM ALDIK

Doğal afetlerin olabileceğini ancak depremleri, doğal afetleri felakete çevirebilecek kişilere karşı da gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Üstel, “Okullarda, hastanelerde gerekli adımları attık. Şimdi de diğer alanlarda denetimler yapıyoruz. Riskli olan her binayı ne olursa olsun, kimin olursa olsun, rozetine bakmadan yıkıyoruz. Dolayısıyla bu tedbirleri alarak insanımızı güvence altına alıyoruz. Olası bir afet karşısında geçmişte yaşananların,  yaşanmaması adına gerekli çalışmaları sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Üstel, “Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte her alanda vatandaşımızın huzur ve güven içinde yaşaması için işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Biz çok konuşmuyor, çok iş üretiyoruz” dedi.

 

 

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 2, 2025,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:
«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, YENİ BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde yapılan DNA çalışmaları tamamlandı. Naaşlardan birinin henüz 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu belirlendi.

Devamını oku
301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678