Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Başbakan Üstel, Doğu Akdeniz’de güvenlik dengelerinin son derece hassas bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, Adamızda bulunan İngiliz üslerinin üçüncü ülkelerin askeri operasyonlarında aktif biçimde kullanılmasının Kıbrıs adasını fiilen süregelen çatışmanın bir parçası haline getirdiğini ifade etti.

Üstel, adayı bir ileri karakol veya operasyon sahası haline getiren her tasarrufun burada yaşayan tüm halkları risk altına soktuğunu kaydederek, İngiliz üslerinin kullanımı ve bunun yanında Rum Yönetimi tarafından diğer ülkelerin silahlı unsurlarına tanınan ek ayrıcalıkların adanın genelini riske soktuğunu ifade etti.

Devletin tüm kurumlarının süreci dikkatle izlediğini belirten Üstel, KKTC halkının güvenliği adına her türlü tedbiri almanın en temel sorumlulukları olduğunu dile getirdi.

Başbakan Üstel ayrıca savaşların kazananı olmadığına işaret ederek, sivillerin zarar gördüğü, insanların göçe zorlandığı, ekonomilerin sarsıldığı ve bölgesel istikrarsızlığın derinleştiği bu süreçte tüm tarafları ateşkese ve diplomasiyi işletmeye çağırdı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yürüttüğü diplomatik girişimlere de değinen Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın silahların susturulması ve diplomatik kanalların işletilmesi yönündeki temaslarının bölge barışı açısından kritik önem taşıdığını belirtti. Bu girişimlerin uluslararası toplum tarafından dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 2, 2026,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
303112345
678

Hükümet, sendikaların önerdiği maddelerin dikkate alınarak, hazırlanan yeni tasarının bugün Mecliste görüşüleceğini açıkladı…

“TASARININ, GENİŞ BİR MUTABAKATLA HERKESİN ÜZERİNDE UZLAŞABİLECEĞİ ŞEKİLDE GEÇİRİLMESİ HEDEFİNDEYİZ”

Devamını oku
9101112
13141516

Üstel: “AB kurumlarını, Kıbrıs Türk halkının haklarına, iradesine ve eşit statüsüne saygı göstermeye davet ediyoruz"

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen son Türkiye raporunda Kıbrıs Türk halkına ilişkin değerlendirmelere yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Devamını oku
1718

KKTC Başbakanı Üstel, ADF'de Kıbrıs Türkü'nün yaşadıklarını dünyaya anlattıklarını söyledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF), ülkesi açısından çok önemli ve kendileri için dünyaya açılan kapı olduğunu, Kıbrıs konusunu anlatma fırsatı bulduklarını söyledi.

Devamını oku
19

Başbakan Üstel Antalya Diplomasi Forumu 2026’ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu

"Antalya Diplomasi Forumu'nda verilen mesajlar ve kurulan temaslar geleceğin şekillendirilmesinde önemli rol oynayacak"

Devamını oku
202122

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL BRTK’DA KONUŞTU…

"En çok icraat yapan ve yarım kalmış projeleri tamamlayan bir hükümetiz”

“Ülkedeki siyasi istikrar ekonomik istikrarı da getiriyor”

 

Devamını oku
23242526

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Konseyi gayriresmi liderler zirvesi’ne ilişkin açıklamada bulundu.

“AB’nin Kıbrıs meselesindeki yaklaşımı samimiyetten ve adaletten uzak”

Devamını oku
2728

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

Devamını oku
2930123
45678910