BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI GÜRKAN YAĞCIOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI GÜRKAN YAĞCIOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI GÜRKAN YAĞCIOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Gürkan Yağcıoğlu ve heyetini kabul etti. Kabulde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de hazır bulundu.

Görüşmede Deprem Denetim Komitesi çatısı altında, okulların risk değerlendirilmesinin yapılması ve güçlendirilmesi konusunda çalışma yapılması için görevlendirilen inşaat mühendislerinin ihtiyaç duyulan okullara ait güçlendirme projeleri, İMO Başkanı Gürkan Yağcıoğlu tarafından Başbakan Ünal Üstel’e sunuldu.

Başbakan Ünal Üstel kabülde yaptığı konuşmada, vizelendirilen güçlendirme projelerinin, ihale sürecinin tamamlanarak en kısa sürede inşaat sürecini başlatacaklarını kaydetti. Başbakan Üstel, İMO’nun okullar ile ilgili tesbit ve tetkik sürecini büyük efor sarfederek kısa sürede tamamladığını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti ve şunları kaydetti: “6 Şubat deprem felaketi sonrasında, Başbakanlık bünyesinde kurduğumuz Deprem Denetim Komitesi tarafından ülke genelinde tüm okul ve kamu binalarımızın depreme karşı risk analiz testleri sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle tamamlanmaya başlandı. Tedbirlerimizi almaya ve hükümet olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz.”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Gürkan Yağcıoğlu, ise tamamlanan güçlendirme projelerinin yanında tüm okulların yüzde 90’ında laboratuvar deneylerinin tamamlandığını belirtti. Yağcıoğlu Başbakan Ünal Üstel ve bürokratlarına kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

 

 

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 22, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Temmuz 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29301
BAŞBAKAN ÜSTEL, BRTK TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜSTEL, BRTK TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

“BİRİKMİŞ SORUNLARI ÇÖZME İRADESİ ORTAYA KOYDUK”

 

Devamını oku
23
2026 TÜK ZAHİRE ALIM FİYATLARI  AÇIKLANDI  ÇİFTÇİLERDEN HÜKÜMETE VE ÜSTEL'E TEŞEKKÜR

2026 TÜK ZAHİRE ALIM FİYATLARI  AÇIKLANDI ÇİFTÇİLERDEN HÜKÜMETE VE ÜSTEL'E TEŞEKKÜR

Çiftçiler Birliği Başkanı Mehmet Nizam, Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret etti.

 

Devamını oku
4
Başbakan Ünal Üstel, Litvanya vatandaşı Rasa Zilevice ile ilgili süreç hakkında açıklamalarda bulundu...

Başbakan Ünal Üstel, Litvanya vatandaşı Rasa Zilevice ile ilgili süreç hakkında açıklamalarda bulundu...

“Rum tarafının hukuku siyasi bir silah olarak kullanmasına seyirci kalmayacağız”

 

Devamını oku
5
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789