BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “AKDENİZ'DE VE MAVİ VATAN'DAKİ SÖZ HAKKIMIZ DAHA ÇOK OLACAK”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “AKDENİZ'DE VE MAVİ VATAN'DAKİ SÖZ HAKKIMIZ DAHA ÇOK OLACAK”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “AKDENİZ'DE VE MAVİ VATAN'DAKİ SÖZ HAKKIMIZ DAHA ÇOK OLACAK”

Başbakan Ünal Üstel, Ankara'da JW Marriott Otel'de düzenlenen Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi imza töreninde konuştu.

Söz konusu projenin, KKTC için heyecan verici ve önemli bir proje olduğunun altını çizen Başbakan Ünal Üstel, konuşmasına şöyle devam etti:"Bu proje sayesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sahilleri artık daha güvenli ve Akdeniz'deki ve Mavi Vatan'daki söz hakkımız daha çok olacak. Kıyılarımızda ne olup bittiğini, bu projeyle oturduğumuz yerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulacak üç merkezden, bütün bunları denetleyebileceğiz, görebileceğiz ve izleyebileceğiz. Olası bir tehlike karşısında, bütün bunlardan önceden haberdar olacağız ve zaman zaman denizlerdeki deniz taşımacılığında yaşanan deniz kirliliğinden dolayı da neler olabileceğini görüp, anında müdahale etmiş olacağız. Bütün bunların yanında, bizim gemilerimiz de artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin limanından seyre çıktığı zaman Türkiye Cumhuriyeti'ne varıncaya kadar kendilerini izlemiş olacağız."

Başbakan Ünal Üstel, "Hemen Akdeniz'in yanı başında, aylardır bir savaş yaşanıyor. Savaştan artık çıktı, soykırım yaşanıyor, kadın, çocuk demeden bombalar altında inim inim insanlar ölüyor. Dünyanın kılı kıpırdamıyor, bir tek anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan her platformda çağrı yaptı; bir an önce barış olsun ve bu insanlık dramına son vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının zulümlere, baskılara ve soykırıma maruz kaldığını hatırlatan Başbakan Ünal Üstel, "1974 Mutlu Barış Harekatı'yla özgürlüğümüze kavuştuk. Ama bizim bugünlere gelmemizde... Şu anda yanı başımızda yaşanan, Filistin'de, Gazze'de olan soykırımdan bir farkımız var. Değerli katılımcılar, bizim anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti var." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, 100'üncü yılını kutlarken KKTC'nin de 40'ıncı yılını kutladığını ve bunun mutluluğu içerisinde olduğunu aktaran Başbakan Ünal Üstel, Mutlu Barış Harekatı'nın da 50'nci yılına girdiğini hatırlattı.

Başbakan Ünal Üstel, söz konusu projede bulunmaktan heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, Türkiye ile yapılan protokollerin KKTC'yi rahatlattığına dikkati çekti.

“KKTC'DE BÜTÜN BÜYÜK PROJELER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İMZASIYLA GERÇEKLEŞMEKTE”

Başbakan Üstel, şöyle konuştu: "Ülkemiz, malumunuz, dünyada ambargolar altında, baskılar altında, izolasyonlar altında. Hayatımızı idame etmeye çalışıyoruz. Ama anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin sayesinde bu baskıları hissetmiyoruz ve bu baskılar maalesef ulaşımda da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde uygulanıyor, hem denizde hem havada, bu izolasyonlar altında ulaşım yapma mücadelesi veriyoruz."

Bu nedenle bugün imzalanacak projenin hayati ve önemli olduğuna dikkati çeken Başbakan Ünal Üstel, KKTC'de bütün büyük projelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştiğini söyledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 23, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

 

Kabulde bir konuşma yapan Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin 1950’li yıllarda başladığını hatırlatarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğiyle Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesini başarıyla tamamladığını söyledi.

 

Devamını oku
30311
Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

 

“Ercan Havalimanı, Girne Antik Liman ve Ada Kıbrıs projeleriyle turizmde tarihi bir dönüşüm başlattık”

 

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) 34. Olağan Genel Kurulu’na katılarak yaptığı konuşmada, turizmin Kuzey Kıbrıs ekonomisinin kalbi olduğunu vurguladı.

 

Devamını oku
2
345
Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

 

Yarın Adıyaman’da görülecek, Şampiyon Meleklerimiz de dahil olmak üzere 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasında kamu görevlilerine ilişkin duruşma öncesinde, Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki heyet bugün Adıyaman’a hareket etti.

 

Devamını oku
6789
1011
Üstel: “Tüm Projelerimize Açık ve Güçlü Destek Verilmesi Bizleri Son Derece Mutlu Etmiştir”

Üstel: “Tüm Projelerimize Açık ve Güçlü Destek Verilmesi Bizleri Son Derece Mutlu Etmiştir”

 

Başbakan Ünal Üstel, Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yaptığı görüşmenin ardından, Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin sadece diplomatik değil, gönül ve kardeşlik bağı temeline dayandığını vurguladı.

 

 

Devamını oku
121314
Başbakan Ünal Üstel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki Cumhuriyet Halk Partisi heyetini kabul etti.

Başbakan Ünal Üstel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki Cumhuriyet Halk Partisi heyetini kabul etti.

 

Özgür Özel Başkanlığındaki CHP heyetini kabulünde bir konuşma yapan Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının 1950’li yıllardan itibaren verdiği varoluş mücadelesini hatırlattı. Üstel, 1960’ta kurulan ortaklık devletinde Rum tarafının kısa sürede anlaşmayı bozduğunu, 1963–64 olaylarının ardından Kıbrıs Türk halkının sistemli bir şekilde ortaklıktan dışlandığını anlattı.

 

Devamını oku
15
Başbakan Ünal Üstel, "15 Kasım Cumhuriyet Bayramı"  nedeniyle mesaj yayımladı...

Başbakan Ünal Üstel, "15 Kasım Cumhuriyet Bayramı"  nedeniyle mesaj yayımladı...

 

Başbakan Ünal Üstel'in mesajı şöyle;

 

"Kıbrıs Türk Halkının özgürlüğe, eşitliğe ve kendi geleceğini tayin etme hakkına olan inancının bir tezahürü olan Cumhuriyetimiz, bugün 42 yaşında.

 

Devamını oku
16
171819
Başbakan Ünal Üstel, Mali Destek Programı çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı....

Başbakan Ünal Üstel, Mali Destek Programı çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı....

 

“150 Milyon TL’lik Destek Paketini Üreticilerimiz ve Girişimcilerimizle Buluşturuyoruz”

 

Devamını oku
20212223
24252627282930
1234567

EasyDNNNewsCalendar

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567