BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, CUMHURİYET MECLİSİ’NDE KONUŞTU…

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, CUMHURİYET MECLİSİ’NDE KONUŞTU…

Başbakan Ünal Üstel Cumhuriyet Meclisi’nde söz alarak, Ana Muhalefet Başkanı İncirli’nin yönetimde oldukları beş yıl boyunca yaşanan bazı spesifik olayları hatırlattığını kaydederek, “Ama unuttukları bir şey var. 2022 yılından bugüne kadar bu ülkeye 30 seneye yapılmayan projeleri gerçekleştirdik. Her türlü olayın üzerine gittik. Polis teşkilatımıza sonsuz güven duyarak, araştırmaları için her türlü olanağı sağladık.” Dedi.

Üstel, 60 proje ve 369 yasanın bu hükümet döneminde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kırsal kesim arsalarında “hukuksuzluk ve adaletsizlik” yapıldığı yönündeki ifadelere tepki gösteren Üstel, gençler arasında bir ayrım yapılmadığını dile getirdi. Gençlere verdikleri öneme işaret eden Üstel, kırsal kesim arsalarında mevcut altyapı eksikliklerinin giderildiğini ve yasal düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.  Üstel, hedeflerinin, gençlerin köylerinde kalmalarını sağlamak olduğunun altını çizdi.

Ülkede 30 yıldır yapılmayan sosyal konut projelerini de başlattıklarını belirten Üstel, bu sürecin zaman aldığını, İçişleri Bakanlığı teknik ekipleri ve bürokratlarıyla yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Üstel, “15 bin konut gençlerimizin olacak.” Dedi.

Gençlerin özel sektörden düşük maliyetli konut alabilmeleri amacıyla düşük faizli TL kredileri sağlandığını da belirten Üstel, partiden bağımsız tüm gençlerin ülkenin gençleri olduğunu söyledi. Üstel, 2027 yılını “Gençlik Yılı” ilan ettiklerini anımsattı.

Başbakan Üstel, 30 Ağustos’ta yaşanan deniz kazasına da değinerek, kayıp kişilere ulaşılması için Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ile yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Üstel, Derinsu gemisinin de arama çalışmalarına katılmasıyla batık yerinden iki mil uzaklıkta naaşların tespit edilebildiğini ve arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

 

 

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 8, 2026,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:
«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, YENİ BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde yapılan DNA çalışmaları tamamlandı. Naaşlardan birinin henüz 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu belirlendi.

Devamını oku
30123

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından başlatılan arama çalışmaları neticesinde bir naaşa daha ulaşıldı.

Devamını oku
4
5

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından sürdürülen arama çalışmaları neticesinde bugün bir naaşa daha ulaşılmıştır.

Devamını oku
6

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde ulaşılan iki naaşın kimlik tespitine yönelik DNA çalışmaları tamamlandı.

 

Devamını oku
78
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, CUMHURİYET MECLİSİ’NDE KONUŞTU…

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, CUMHURİYET MECLİSİ’NDE KONUŞTU…

 “HEDEFİMİZ GENÇLERİN KÖYLERİNDE KALMALARINI SAĞLAMAK”

 

 

Devamını oku
91011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678