BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL DEPREM BÖLGELERİNE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETİNİ ADIYAMAN'DA NOKTALADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL DEPREM BÖLGELERİNE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETİNİ ADIYAMAN'DA NOKTALADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL DEPREM BÖLGELERİNE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETİNİ ADIYAMAN'DA NOKTALADI.

İsias otel enkazına halkımız adına siyah çelenk bırakan başbakan üstel, daha sonra valilik binasına geçerek Adıyaman Valisi ve Adıyaman Başsavcısı ile görüştü.

Yürütülen ceza soruşturması hakkında detaylı bilgiler alan Başbakan Üstel daha sonra kısa bir basın topşantısı düzenledi.

Başbakan Ünal Üstel basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Adıyaman depremden en çok etkilenen illerden biri. Büyük acılar yaşadınız. Biz de yaşadık. Ortak Acılarımızı paylaşmak için buradayız.

Adıyaman’da Kıbrıs Türk halkı olarak bizler de çok büyük acılar yaşadık.

Adıyaman, Kıbrıs için bir gecede adeta “Acıyaman”a dönüşmüştür.

Buradaki İsias Otel’de yaşadığımız kayıplar, Şampiyon Meleklerimiz’i kaybetmemiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir asırdır yaşadığı en büyük acılardan biridir.

O yüzden burada yürütülen ceza soruşturmaları bizler için son derece önemlidir. Adıyaman Başsavcılığı, Dışişleri Bakanlığımız aracılığı ile kendilerine iletilen tüm talepleri hiç zaman kaybetmeden işleme koymuş ve ceza soruşturmalarını başlatmıştır. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum.

Şunu da açıkça ifade etmek istiyorum; Biz Türk yargısına güveniyoruz. Davayı yakından takip ediyoruz. Kıbrıs Türk halkının, meclisinin ve hükümetimizin gözü kulağı bu davanın üzerindedir.

Bir başbakan olarak değil, bir baba olarak, bu evlatların sorumluluğunu ve acısını yüreğinde hisseden bir insan olarak bu davanın şahsen takipçisiyim.

Kıbrıs’ta evlatlarını yitiren ailelerimiz de, halkımız da bu davanın takipçisidirler.

Yaşananlar yeniden yaşanmasın, bu acıları yaşatanlar başkalarına da aynı acıyı yaşatmasın diyorsak, suçlular hak ettikleri cezayı çekmelidir.

İnanıyorum ki, adil bir yargılama sonucunda, suçlular hak ettikleri ibretlik cezaları mutlaka alacaklardır.

 
 
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 15, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
303112345
678

Hükümet, sendikaların önerdiği maddelerin dikkate alınarak, hazırlanan yeni tasarının bugün Mecliste görüşüleceğini açıkladı…

“TASARININ, GENİŞ BİR MUTABAKATLA HERKESİN ÜZERİNDE UZLAŞABİLECEĞİ ŞEKİLDE GEÇİRİLMESİ HEDEFİNDEYİZ”

Devamını oku
9101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

EasyDNNNewsCalendar

«Nisan 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910