BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU, FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI ALİ KOÇ VE YÖNETİM KURULU’NU KABUL ETTİ

BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU, FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI ALİ KOÇ VE YÖNETİM KURULU’NU KABUL ETTİ

BAŞBAKAN SUCUOĞLU, FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI ALİ KOÇ VE YÖNETİM KURULU’NU KABUL ETTİ

BAŞBAKAN SUCUOĞLU: “TEK HAYALİMİZ FENERBAHÇE FUTBOL TAKIMI İLE KIBRIS’TA BİR DOSTLUK MAÇI YAPMAK”

Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

BAŞBAKAN SUCUOĞLU

Başbakanlık Şeref Salonu’nda yer alan kabulde konuşan Başbakan Sucuoğlu, “hoş geldiniz” diyerek, heyeti KKTC’de görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Fenerbahçe’nin Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de çok ciddi taraftarı olduğunu ifade eden Başbakan Sucuoğlu, taraftarlar için Fenerbahçe’nin bir tutku olduğunu söyledi.

Fenerbahçe’nin geçmişte kazandığı ve kazanacağı başarıların Kıbrıs Türklerini hep mutlu ettiğini, heyecanlandırdığını belirten Başbakan Sucuoğlu, maçların büyük bir heyecanla izlendiğini anlattı.

“TEK HAYALİMİZ FENERBAHÇE FUTBOL TAKIMI İLE KIBRIS’TA BİR DOSTLUK MAÇI YAPMAK”

“Tek hayalimiz Fenerbahçe futbol takımı ile Kıbrıs’ta bir dostluk maçı yapmak” diyen Başbakan Sucuoğlu, bunun başta Fenerbahçeli taraftarlar olmak üzere Kıbrıs’ta yaşayan Türkler için heyecan ve dışarıya da mesaj olacağını ifade etti.

İlerleyen süreçte bu yönde gelişme olmasını temenni eden Başbakan Sucuoğlu, dostluk maçı yapılmasının sporseverleri ve sporcuları motive edeceğini de belirtti. Başbakan Sucuoğlu, Fenerbahçe’nin başarılarının artarak devam etmesini de diledi.

Ülkede en büyük sıkıntının gençlerin belli bir yaştan sonra daha ileriye gidememesi, uluslararası turnuvalara katılamaması olduğunu kaydeden Sucuoğlu, bunun sadece futbol değil diğer branşlar için de geçerli olduğunu söyledi.

“2022 yılında hala dünya KKTC’de spor ambargosu yapıyor, bu kabul edilebilir bir şey değil” vurgusu yapan Başbakan Sucuoğlu, tek temas ve tek çıkışın her konuda olduğu gibi anavatan Türkiye Cumhuriyeti olduğunu dile getirdi.

Zaman zaman belli sporcuların Türkiye’deki liglerde futbol oynadığını ifade eden Sucuoğlu, Samsunspor’da oynarken takımıyla geçirdiği trafik kazasında yaşamını kaybeden Mete Adanır’ı da andı. Sucuoğlu, sporcuların, Türkiye’de diğer branşlarda da yer aldığını belirtti.

KOÇ

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da konuşmasında, kabulden dolayı Başbakan Sucuoğlu’na teşekkür ederek, KKTC’de iki dernekleri bulunduğunu belirtti.

KKTC Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği’nin birinci kuruluş yıl dönümü kutlamak amacıyla KKTC’ye geldiklerini dile getiren Koç, vakit ayırdığı için Başbakan’a teşekkür etti.

Yönetim kurulu ile birlikte geldiklerini ifade eden Ali Koç, heyetini tanıttı. Ali Koç, Fenerbahçe kadın futbol takımının KKTC’ye kampa geldiğini, tekerlekli basketbol takımının maçları olduğunu da anlattı.

“FENERBAHÇE BAŞARILI SPORCULARIN EVİ OLABİLİR”

KKTC’deki sporcuların uluslararası müsabakalarda yer alamadığına değinen Ali Koç, bu bağlamda iş birliği tesis edilebilirse Fenerbahçe’nin başarılı sporcuların evi olabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler sunuldu. Başbakan Sucuoğlu’na Fenerbahçe forması ve çikolatası takdim edildi.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 30, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

Rum Yönetimi makamlarının,  KKTC’de Rumlara ait eski mülkleri sözde yasa dışı şekilde istismar edenleri hedef alan yeni bir tutuklama dalgasını başlatması ile ilgili değerlendirme aşamasında olunduğu haberleri üzerine Başbakan Ünal Üstel’in açıklamasıdır..

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında yer alan ve mülkiyet meselesi devam eden taşınmazlar üzerinden başlatmaya hazırlandığı yeni tutuklama ve kovuşturma dalgası, açıkça siyasi saiklerle yürütülen, hukuka aykırı ve düşmanca bir girişimdir.

 

 

Devamını oku
3112
Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına yönelik açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına yönelik açıklama yaptı...

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel’den,

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına Tepki

 

Devamını oku
34
5
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

 

“Gündemimizde halka hizmet, halkın ihtiyacı olan yasaları Meclis’ten geçirmek ve halkı rahatlatmak vardır”

 

Devamını oku
67
Başbakan Ünal Üstel, Ruh Sağlığı Merkezi Açılış törenine katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, Ruh Sağlığı Merkezi Açılış törenine katıldı...

 

Törende bir konuşma yapan Üstel, dördüncü yılına giren hükümetin önce siyasi istikrarı sağlayıp, halkın ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirdiğini belirterek, 2012'den yarım kalan projeleri dahi tamamladıklarını söyledi.

 

 

Devamını oku
891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

EasyDNNNewsCalendar

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678