BAŞBAKAN ERSAN SANER GÖNYELİ İLKOKULU’NA YAPILAN YENİ DERSLİKLERİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ERSAN SANER GÖNYELİ İLKOKULU’NA YAPILAN YENİ DERSLİKLERİN  AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

İLKÖĞRETİM DAİRESİ’NE BAĞLI OKULLARDA, 2021-22 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI…

CUMHURBAŞKANI TATAR, BAŞBAKAN SANER VE MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI AMCAOĞLU GÖNYELİ İLKOKULU’NA YAPILAN YENİ DERSLİKLERİ AÇTI

İlköğretim Dairesi’ne bağlı okulların bugün 2021-22 eğitim öğretim yılına başladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu bu kapsamda, Gönyeli İlkokulu’nu ziyaret ederek, yeni eğitim öğretim yılını başlattı, okula yapılan ek derslikleri gezdi.

2021- 22 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne ayrıca, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarları, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Sivil Savunma Başkanı Atilla Karaca, ilgili Bakanlık müdürleri ve diğer yetkililer de katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Saner, Milli Eğitim Kültür Bakanı Amcaoğlu, Gönyeli Belediye Başkanı Benli ve Gönyeli İlkokulu Müdürü Rauf Öztüccar konuşma yaparak, yeni eğitim öğretim yılını kutladı, öğrencilere başarılar diledi.

Tören ardından, okul yetkilileri eşliğinde derslikler gezildi, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelindi.

BAŞBAKAN ERSAN SANER: “YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YERİNİ HİÇ BİR ŞEYİN TUTAMAYACAĞINI YAŞAYARAK ÖĞRENDİK”

Başbakan Ersan Saner de, yüz yüze eğitimin herkese hayırlı olmasını dileyerek, Covid-19 salgının getirdiği sıkıntılarla, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın tüm kadrolarının yoğun çalışmaları neticesinde yüz yüze eğitimin başlamış olduğunu söyledi.

“Covid-19 salgınından yeni bir tecrübe edindik. Her ne kadar Eğitim Bakanlığımız ve öğretmenlerimiz çok iyi bir planlama yapmış olsa da yüz yüze eğitimin karşılığını online eğitimde görmenin mümkün olmadığını hep birlikte gördük” şeklinde konuşan Saner, öğrencileri, öğretmenleri ve okullarıyla kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bunun devamını sağlamak için hükümet olarak tüm gayreti ortaya koyacaklarını belirtti.

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde durmadıklarını, özel sektörün de desteğiyle eğitim kurumlarını geliştirdiklerini ifade eden Saner şöyle konuştu:

“4 tane yeni okul 3 tane ek derslikle birlikte inşa edilen toplam 7 okulumuzun açılışını onur ve gururla yapacağız. Devlet özel sektör işbirliğine katkı koyan tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz. Katkı koyan insanların geleceğe yazmış oldukları bir tarih vardır. Bu tarihi buradan selamlıyorum. Bu hafta her gün bir okul açılışı yapacağız. Bu bir ilktir. Temennim bizden sonra gelenlerin 7 değil, 17 yapması yönündedir.”

Eğitimin her seviyesinde yüz yüze eğitimin devamı için gayret göstereceklerini de kaydeden Saner, geçen dönem ülkenin kapalı olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanı ve rektörlerle işbirliği içerisinde adaya 15 bin yükseköğretim öğrencisinin getirilmesinin başarıldığını, bu yılki hedeflere de ulaşılacağından şüphe duymadığını söyledi.

Saner, öğretmenlere de çağrıda bulunarak, öğretmenlerin toplumu eğitme sorumluluğu da olduğunu ifade etti ve aşı seferberliği konusunda destek talep etti.

“Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünü hatırlatan Saner, “29 kere 40 yıl öğretmenlerimizin kölesiyiz” diyerek, bu okuldan ülkenin üst kademelerinde hizmet veren bir çok yönetici çıkmıştır inancım daha bir çok başarılı yönetici, iş adamı, alim ve bilgin çıkacağı yönündedir dedi.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 13, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

Rum Yönetimi makamlarının,  KKTC’de Rumlara ait eski mülkleri sözde yasa dışı şekilde istismar edenleri hedef alan yeni bir tutuklama dalgasını başlatması ile ilgili değerlendirme aşamasında olunduğu haberleri üzerine Başbakan Ünal Üstel’in açıklamasıdır..

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında yer alan ve mülkiyet meselesi devam eden taşınmazlar üzerinden başlatmaya hazırlandığı yeni tutuklama ve kovuşturma dalgası, açıkça siyasi saiklerle yürütülen, hukuka aykırı ve düşmanca bir girişimdir.

 

 

Devamını oku
3112
Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına yönelik açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına yönelik açıklama yaptı...

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel’den,

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına Tepki

 

Devamını oku
34
5
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

 

“Gündemimizde halka hizmet, halkın ihtiyacı olan yasaları Meclis’ten geçirmek ve halkı rahatlatmak vardır”

 

Devamını oku
67
Başbakan Ünal Üstel, Ruh Sağlığı Merkezi Açılış törenine katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, Ruh Sağlığı Merkezi Açılış törenine katıldı...

 

Törende bir konuşma yapan Üstel, dördüncü yılına giren hükümetin önce siyasi istikrarı sağlayıp, halkın ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirdiğini belirterek, 2012'den yarım kalan projeleri dahi tamamladıklarını söyledi.

 

 

Devamını oku
891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

EasyDNNNewsCalendar

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678