BAŞBAKAN ERSAN SANER “RAUF RAİF DENKTAŞ PARKI” AÇILIŞINA KATILDI

BAŞBAKAN ERSAN SANER “RAUF RAİF DENKTAŞ PARKI” AÇILIŞINA KATILDI

Akçay’da, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın adına düzenlenen parkın açılışı yapıldı. 
Açılış töreninde, İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 
Törende Akçay Muhtarı ve Rauf Raif Denktaş Vakıfı Komitesi adına konuşan Uğur Dereliköylü, projenin gerçekleşmesi için girişimlerde bulunduklarını anlatarak, destek verenlere teşekkür etti. 
Rauf Raif Denktaş Vakfı adına konuşan Orhan Kürşat da, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın adının yaşatılması için belli süreçlerden geçildiğini belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti. 
Başbakan Ersan Saner , “Denktaş” isminin KKTC ile özdeşleştiğini belirterek, KKTC’de herkesin Denktaş’a sevgi ve saygı duyduğunu ifade etti. 
Başbakan Saner, “Tamamen bir lider olarak halkının sevgisini kazanmış, bu uğurda birçok noktada ailesinden büyük fedakarlıklar göstererek görevde olduğu süre içerisinde, birçok acıyı yaşamasına rağmen, hiçbir zaman inandığı davadan vazgeçmemiş ve davası uğruna kanının son damlasına kadar savaşarak, ülkesini savunan bir lider olmuştur” dedi. 
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Avukat kişiliği ile davasını savunmasının unutulmaz olduğunu belirten Başbakan Saner, “Hükümet olarak onun ortaya koyduğu ilkeleri yaşatmak için, iki egemen eşit devlet statüsünde, onun da inandığı noktada yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 
Başbakan Saner, park projesinin, tam bir yerel yönetim iş birliği içerisinde yapıldığını söyledi ve destek verenlere teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından park projesinin hayat bulmasında destek verenlere teşekkür plaketleri verildi. Ardından parkın açılışı gerçekleştirildi. 

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 17, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
31123456
789

Üstel: “ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR”

Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen deniz kazasının ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarındaki son duruma ve Ankara’da gerçekleştirilen temaslar sonucunda alınan yeni kararlara ilişkin açıklamada bulundu.

Devamını oku
10111213
14

Başbakan Ünal Üstel, OPTIMUS PRIME gemisine çıkarak arama faaliyetlerini yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Girne açıklarındaki batık alanında çalışmalarına başlayan özel donanımlı OPTIMUS PRIME gemisine çıkarak arama faaliyetlerini yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu.

Devamını oku
151617181920
21222324252627
2829301234
567891011

EasyDNNNewsCalendar

«Eylül 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011