BAŞBAKANLIK AFET- ACİL DURUM KOMİTESİ TOPLANDI

BAŞBAKANLIK AFET- ACİL DURUM KOMİTESİ TOPLANDI

BAŞBAKAN SANER, “DEVLET OLARAK KISA ZAMANDA ORGANİZE OLABİLMEK, DAHA BÜYÜK FELAKETLERİN ÖNLENMESİNE YARDIMCI OLACAKTIR"

Başbakan Ersan Saner, “Devlet olarak kısa zamanda organize olabilmek daha büyük felaketlerin önlenmesine yardımcı olacaktır" dedi.

Afetlere ve yangınlara karşı mücadelede devlet- vatandaş işbirliğinin değer ve önemine vurgu yapan Başbakan Saner, çalışmalar esnasında yetersiz kalınan noktalarda gerekirse vatandaştan da yardım alınması gerektiğini söyledi.

KKTC’de ve bölgede son zamanlarda artış gösteren orman yangınları ve afetlerle ilgili Afet - Acil Durum Yönetimi Komitesi Başbakan Ersan Saner Başkanlığı'nda toplandı.

AMCAOĞLU

Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu Başbakan Saner'e çalışmalarıyla ilgili bilgi aktararak, komitenin afet-acil durumlara yönelik bir istişare gerçekleştirmekte olduğunu söyledi.

Amcaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan Karşıyaka’daki yangına ilişkin olarak tespitler yaptıklarını, aldıkları raporlar doğrultusunda eksiklerin giderilmesi için çalışmaları hızlandırdıklarını, ayrıca benzeri durumlarda daha da iyi organize olma konusunu değerlendirdiklerini anlattı.

SANER

Çalışmalarla ilgili bilgi alan Başbakan Ersan Saner de, geçen hafta meydana gelen orman yangını esnasında bölgede bulunduğunu, çalışmaları yakinen takip ettiğini hatırlattı.

Başbakan Saner, komitenin hızlı bir şekilde organize olarak yangının fazla büyümeden kontrol altına alınmasında büyük çaba ortaya koyduğunu gördüğünü anlattı.

Olaylara daha etkin müdahale için tüm ilgili birimlerin bir araya gelip tespitler yapmasının önemli olduğuna işaret eden Başbakan Saner, “Dev yangınlar, seller, afetlere tanıklık ediyor ve dünyada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye üzülüyoruz" dedi.

3 yıl önce yaşanan sel olayında 4 gencin yitirilmesinin acısının hala yüreklerinde olduğunu hatırlatan Başbakan Saner, önlem alma konusunda artık daha da dikkatli olmak gerektiğini vurguladı.

Afetlere ve yangınlara karşı mücadelede devlet- vatandaş işbirliğinin değerine ve önemine vurgu yapan Başbakan Saner, çalışmalar esnasında yetersiz kalınan noktalarda gerekirse vatandaştan da yardım alınması gerektiğini söyledi.  

Başbakan Saner, “Devlet olarak kısa zamanda organize olabilmek daha büyük felaketlerin önlenmesine yardımcı olacaktır” dedi.

Geçen hafta meydana gelen yangın olayında Sivil savunma ekiplerine, güvenlik güçlerine, itfaiye ekipleri ve yerel yönetimler ile duyarlı vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Saner, bu yangın esnasında tankeri ile su satmaya giden bir vatandaşın yangınla beraber hemen olay yerine intikal ederek Orman Dairesi’ne yardımcı olmasından çok duygulandığını ifade etti.

Yüksek gerilim hatlarında oluşabilecek tehlikeler ve tedbirlerin de ele alınmasının önemine de dikkat çeken Başbakan Saner, çalışmaya katkı koyan herkese teşekkür etti.

Anavatan Türkiye’deki son yangın olayında yardımcı olmak üzere KKTC’den ekiplerin gönderilmesi üzerine TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile yaptıkları telefon görüşmesini de aktaran Başbakan Saner, Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay’ın KKTC’yi yanlarında hissetmenin kendileri için çok önemli olduğunu söylediğini paylaştı.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 10, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

Rum Yönetimi makamlarının,  KKTC’de Rumlara ait eski mülkleri sözde yasa dışı şekilde istismar edenleri hedef alan yeni bir tutuklama dalgasını başlatması ile ilgili değerlendirme aşamasında olunduğu haberleri üzerine Başbakan Ünal Üstel’in açıklamasıdır..

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında yer alan ve mülkiyet meselesi devam eden taşınmazlar üzerinden başlatmaya hazırlandığı yeni tutuklama ve kovuşturma dalgası, açıkça siyasi saiklerle yürütülen, hukuka aykırı ve düşmanca bir girişimdir.

 

 

Devamını oku
3112
Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına yönelik açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına yönelik açıklama yaptı...

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel’den,

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına Tepki

 

Devamını oku
34
5
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

 

“Gündemimizde halka hizmet, halkın ihtiyacı olan yasaları Meclis’ten geçirmek ve halkı rahatlatmak vardır”

 

Devamını oku
67
Başbakan Ünal Üstel, Ruh Sağlığı Merkezi Açılış törenine katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, Ruh Sağlığı Merkezi Açılış törenine katıldı...

 

Törende bir konuşma yapan Üstel, dördüncü yılına giren hükümetin önce siyasi istikrarı sağlayıp, halkın ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirdiğini belirterek, 2012'den yarım kalan projeleri dahi tamamladıklarını söyledi.

 

 

Devamını oku
891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

EasyDNNNewsCalendar

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678