BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, DEPREM HAFTASI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, DEPREM HAFTASI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

Başbakan Ünal Üstel, Deprem Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kıymetli Kıbrıs Türk Halkı,

Deprem Felaketinin yarattığı büyük acıları sarmaya çalıştığımız bu günlerde, bir doğa olayının, insan eliyle nasıl bir felakete dönüşebileceğine de üzülerek tanıklık ediyoruz.

Yaşadığımız coğrafya sayısız deprem ile yüzleşmiş ve deprem riski ile yaşamaya hazırlıklı olmamız gereken bir coğrafyadır.

Hükümet olarak, yaşananlardan dersler çıkararak, eksiklerimizi gidermek ve yaşam alanlarımızı depreme hazır hale getirmek için hiç zaman kaybetmeden gerekli tüm adımları atmaya başlamış durumdayız.

Ülkemizde yaşanan doğal olayların birer felakete dönüşmemesi için, siyaset üstü bir anlayışla hareket ederek, konuya paydaş tüm kesimlerin ve bilim insanlarının önerileri doğrultusunda yapılarımızı ve hazırlıklarımızı yeniden gözden geçiriyor ve alınması gereken her tedbiri alıyoruz.

Başta deprem olmak üzere tüm doğal afetlere hazırlıklı olmak, halkın bilinç düzeyini yükseltmek, kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra sivil toplum örgütlerimizin ve her bireyin görevidir.

Bilim insanları ve sivil toplumla oluşturduğumuz Başbakanlık Deprem Denetim Komitesi çalışmalarını sürdürüyor. Okullarımızın önemli bir bölümünün ilk aşama, denetimlerini tamamlamak üzereyiz. Okullarımızın ardından hastaneler ve diğer kamu kurumları ile bu süreç devam edecektir.

Bu bilinç ve duyarlılıkla bireyden topluma, her alanda afete hazır bir ülke haline gelmemiz için var gücümüzle çalışıyoruz.

Halkımızla birlikte, ortak akıl ve işbirliği içerisinde tüm sıkıntıların ve sorunların üstesinden geleceğimizi biliyorum.

1-7 Mart deprem haftasının deprem bilincinin artırılmasına yönelik önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Bu vesile ile bir kez daha, deprem felaketinde yaşamını yitiren tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet, halkımıza ve milletimize başsağlığı, tüm insanlığa afetsiz günler diliyorum.

 
 
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 2, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL VADİLİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL VADİLİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “KIBRIS TÜRK TOPLUMU ÜRETİMDEN KOPARILAMAYACAK”

Devamını oku
27
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL YENİLENEN LEFKOŞA MEVLEVİ MÜZESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL YENİLENEN LEFKOŞA MEVLEVİ MÜZESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “KÜLTÜREL MİRASLARIN GENÇLERE AKTARILMASI İÇİN FEDAKARLIKLA ÇALIŞIYORUZ”

Devamını oku
282930
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KATILDIĞI BALKANTÜRKSİAD TOPLANTISINDA KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KATILDIĞI BALKANTÜRKSİAD TOPLANTISINDA KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL "KIBRIS TÜRK HALKI 1950'LERDEN BERİ VAROLUŞ MÜCADELESİ VERİYOR"

Devamını oku
311
2345678
910
BAŞBAKAN ÜNAL  ÜSTEL GAZZE’YE YARDIM TAŞIYAN GEMİYİ ENGELLEYEN İSRAİL’İ KINADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL GAZZE’YE YARDIM TAŞIYAN GEMİYİ ENGELLEYEN İSRAİL’İ KINADI

Başbakan Ünal Üstel, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan ve içinde Türk vatandaşları da olan 12 insan hakları savunucusunun bulunduğu Madleen gemisine, İsrail güçleri tarafından düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı.

Devamını oku
1112
BAŞBAKAN ÜSTEL, TÜRK DÜNYASI TİCARET FUARI’NDA

BAŞBAKAN ÜSTEL, TÜRK DÜNYASI TİCARET FUARI’NDA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 2. Türk Devletleri Ticaret ve Yatırım İşbirliği Forumu ve Fuarı’nı ziyaret etti.

 

Devamını oku
131415
16171819202122
23242526272829
30123456