BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KOSGEB VE KAYSERİ TİCARET ODASI HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KOSGEB VE KAYSERİ TİCARET ODASI  HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KOSGEB VE KAYSERİ TİCARET ODASI  HEYETİNİ KABUL ETTİ

 

Başbakan Ünal Üstel,  Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın organizasyonu ile ülkemizde bulunan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) heyeti ile Kayseri Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve beraberindekileri   kabul ederek görüştü. Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde heyete,  KKTC Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu da eşlik etti.

 

Başbakan Ünal Üstel, kabulde yaptığı konuşmada ilk olarak, Filistin’de yaşanan insanlık dışı saldırılara dikkat çekerek, bu saldırıların bir an önce son bulmasını temenni ettiğini belirtti.

Filistin’de yaşananların, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uzak bir durum olmadığına vurgu yapan Başbakan Ünal Üstel, “Kıbrıs Türk Toplumu olarak bizler de böylesine bir mezalime,  mücahidimiz ve mehmetçiğimiz ile birlikte direndik. 20 Temmuz Barış Harekatı ile birlikte bu esaretten kurtulduk. Yaşadığımız o zor yıllarda yine yanımızda Anavatan Türkiye Cumhuriyeti vardı, bugün de var. Maalesef Filistin’in ne garantörü ne de anavatanı var. Dünya bu konuda duyarsızlığını halen devam ettirmektedir. Maalesef hem BM hem de AB oturmuşlar masum insanların öldürülmesini sadece izliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Üstel , Türkiye Cumhuriyeti’nden iş insanlarınına KKTC ile işbirliklerinin ve yapılacak yatırımların ekonomik gelişmeye katkı sağlayacağı noktasında hemfikir olduklarını söyleyerek, Türkiye ile ilişkilerin en üst seviyede devam ettiğini de vurguladı.

 

Kayseri Ticaret Odası başkanı Ömer Gülsoy  da yaptığı konuşmada, “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40 . yıl dönümünde adada olmaktan dolayı çok mutluyuz. KKTC bizim için çok önemlidir ve göz bebeğimizdir. Kayseri Ticaret Odası olarak  Kuzey Kıbrıs’ın ekonomisine ve ikdisadi olarak kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde birçok görüşmemiz olacaktır. Umuyoruz ki bu görüşmelerimizin  sonucunda kalıcı ortaklıklarımız olacaktır” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 13, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL VADİLİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL VADİLİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “KIBRIS TÜRK TOPLUMU ÜRETİMDEN KOPARILAMAYACAK”

Devamını oku
27
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL YENİLENEN LEFKOŞA MEVLEVİ MÜZESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL YENİLENEN LEFKOŞA MEVLEVİ MÜZESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “KÜLTÜREL MİRASLARIN GENÇLERE AKTARILMASI İÇİN FEDAKARLIKLA ÇALIŞIYORUZ”

Devamını oku
282930
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KATILDIĞI BALKANTÜRKSİAD TOPLANTISINDA KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KATILDIĞI BALKANTÜRKSİAD TOPLANTISINDA KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL "KIBRIS TÜRK HALKI 1950'LERDEN BERİ VAROLUŞ MÜCADELESİ VERİYOR"

Devamını oku
311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456