BAŞBAKAN ERSAN SANER, AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ İLE KIBRIS TÜRK BELEDİYELER BİRLİĞİ ARASINDA, İŞ BİRLİĞİ VE KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ERSAN SANER, AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ İLE KIBRIS TÜRK BELEDİYELER BİRLİĞİ ARASINDA, İŞ BİRLİĞİ VE KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN SANER: “MECLİS AÇILIR AÇILMAZ İLGİLİ YASAYI GEÇİREREK BELEDİYELERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Akdeniz Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği arasında, iş birliği ve kardeşlik protokolü imzalandı.
İmza töreninde yapılan konuşmalarda, iki ülke arasında yerel yönetimlerin iş birliği bağlamında atılan adımın önemi vurgulanırken, KKTC’de belediyeler reformunun en kısa sürede hayata geçmesinin gerekliliği ifade edildi.
Törene New York’tan video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, böyle bir iş birliğinin, Ulusal Kıbrıs davasına da güç verdiğini belirterek, adada en akılcı çözüm yolunun egemen eşit 2 devletin varlığına dayalı çözüm olduğuna işaret etti. 
Başbakan Ersan Saner, Belediyeler Yasası’nın reforma ihtiyacı olduğunu, Cumhuriyet Meclisi açılır açılmaz bu yasayı geçirerek, belediyelerin sorunlarına çözüm sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. 
Girne’de Kaya Palazzo Otel’de dün akşam gerçekleştirilen imza töreninde, Akdeniz  Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği arasında hizmet iş birliği protokolü, Değirmenlik ve Bucak, Büyükkonuk ve Sarıidris, Geçitkale ve Akseki ile Yeni Erenköy ve Gölhisarı Belediyeleri arasında ise kardeşlik protokolü  imzalandı.
 
BAŞBAKAN SANER
Başbakan Ersan Saner de, siyasi yaşamının belediyecilikle başladığını anımsatarak, yerel yönetimlerin, merkezi yönetimden farklı olarak halkla direkt temas ettiğini, yerel yönetimlerde tecrübe ve bilgi paylaşımının önemli olduğunu belirtti.
Hükümet olarak kendi yerel yönetimlerine destek vermeyi görev bildiklerini, ancak pandemi nedeniyle bu konuda sıkıntılar yaşandığını anlatan Başbakan Saner, yerel yönetimlerin halka hizmet noktasında daha etkin ve verimli olabilmeleri için 1995’te hazırlanan Belediyeler Yasası’nın reforma ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Başbakan Saner, İçişleri Bakanlığı’nın çalışmalarıyla, meclis açılır açılmaz bu yasayı geçirerek, belediyelerin sorunlarına çözüm sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 
Türkiye Cumhuriyetinde, kadın sığınma evi, yaşlı bakım evi gibi ihtiyaçların, yerel yönetimler tarafından karşılandığını da anımsatan Başbakan Saner, insan odaklı belediyeciliğin KKTC’de de geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.
 
Ülkede imar planlarının yapımı sürecinin de belediyelere devredilmesi gerektiğini dile getiren Başbakan Saner, yerel yönetimleri ileriye taşımak için her türlü imkanı seferber edeceklerini kaydetti.
Göreve geldikleri dönemde Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle 4 ayrı protokol imzaladıklarını, bunlardan birinin yerel yönetimlerle ilgili olduğunu anımsatan Başbakan Ersan Saner, bu protokollerin Türk ulusuna hizmet olarak geri döneceğine inanç belirtti.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 23, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL VADİLİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL VADİLİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “KIBRIS TÜRK TOPLUMU ÜRETİMDEN KOPARILAMAYACAK”

Devamını oku
27
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL YENİLENEN LEFKOŞA MEVLEVİ MÜZESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL YENİLENEN LEFKOŞA MEVLEVİ MÜZESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “KÜLTÜREL MİRASLARIN GENÇLERE AKTARILMASI İÇİN FEDAKARLIKLA ÇALIŞIYORUZ”

Devamını oku
282930
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KATILDIĞI BALKANTÜRKSİAD TOPLANTISINDA KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KATILDIĞI BALKANTÜRKSİAD TOPLANTISINDA KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL "KIBRIS TÜRK HALKI 1950'LERDEN BERİ VAROLUŞ MÜCADELESİ VERİYOR"

Devamını oku
311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456