Başbakan Ünal Üstel: “Başbakanlık Olarak Dayanışma Platformu’na Tam Destek Vermekteyiz.
Başbakan Ünal Üstel, yaşanan depremde çöken ve KKTC vatandaşlarının da hayatını kaybettiği Adıyaman'daki otelle ilgili soruşturma açtıklarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti makamlarına teşekkür etti
Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında yaşamını kaybeden KKTC vatandaşları için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Başbakan Ünal Üstel'e bir başsağlığı mesajı göndererek taziyelerini bildirdi.
Türkiye’de deprem felaketi sırasında yıkılan bazı yapıların müteahhitlerinin KKTC’ye kaçtığı ve bir kısmının da kaçmayı planladığı duyumları üzerine harekete geçen hükümet yetkilileri Türkiye Cumhuriyeti ile istişare ederek gerekli tedbirleri almıştır.
Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketinde Adıyaman’da bulunan ve yaşamlarını yitiren toplam 35 vatandaşımızdan geriye kalan 12’sini ve aile yakınlarını ayrıca devlet görevlilerimiz, sağlık ekiplerimiz ve gönüllü kurtarma ekiplerimizin bir bölümünü yurda getirecek uçağın bu akşam 01.00-02.00 saatleri arasında Ercan Havalimanı’nda olması bekleniyor.
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, AZERBAYCAN BAŞBAKANI ALİ ASADOV İLE TARİHİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ
"İLİŞKİLERİMİZ HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYOR"
Hükümet, sendikaların önerdiği maddelerin dikkate alınarak, hazırlanan yeni tasarının bugün Mecliste görüşüleceğini açıkladı…
“TASARININ, GENİŞ BİR MUTABAKATLA HERKESİN ÜZERİNDE UZLAŞABİLECEĞİ ŞEKİLDE GEÇİRİLMESİ HEDEFİNDEYİZ”
Üstel: “AB kurumlarını, Kıbrıs Türk halkının haklarına, iradesine ve eşit statüsüne saygı göstermeye davet ediyoruz"
Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen son Türkiye raporunda Kıbrıs Türk halkına ilişkin değerlendirmelere yönelik yazılı açıklamada bulundu.
KKTC Başbakanı Üstel, ADF'de Kıbrıs Türkü'nün yaşadıklarını dünyaya anlattıklarını söyledi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF), ülkesi açısından çok önemli ve kendileri için dünyaya açılan kapı olduğunu, Kıbrıs konusunu anlatma fırsatı bulduklarını söyledi.