Başbakan Ünal Üstel, yaşanan depremde çöken ve KKTC vatandaşlarının da hayatını kaybettiği Adıyaman'daki otelle ilgili soruşturma açtıklarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti makamlarına teşekkür etti
Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında yaşamını kaybeden KKTC vatandaşları için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Başbakan Ünal Üstel'e bir başsağlığı mesajı göndererek taziyelerini bildirdi.
Türkiye’de deprem felaketi sırasında yıkılan bazı yapıların müteahhitlerinin KKTC’ye kaçtığı ve bir kısmının da kaçmayı planladığı duyumları üzerine harekete geçen hükümet yetkilileri Türkiye Cumhuriyeti ile istişare ederek gerekli tedbirleri almıştır.
Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketinde Adıyaman’da bulunan ve yaşamlarını yitiren toplam 35 vatandaşımızdan geriye kalan 12’sini ve aile yakınlarını ayrıca devlet görevlilerimiz, sağlık ekiplerimiz ve gönüllü kurtarma ekiplerimizin bir bölümünü yurda getirecek uçağın bu akşam 01.00-02.00 saatleri arasında Ercan Havalimanı’nda olması bekleniyor.
Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketi sonrasında Adıyaman’daki İsias Otel enkazında yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları neticesinde canlı kurtarılan Evren Çavdır tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. Kardeşimize Allahtan rahmet halkımıza başsağlığı diliyoruz.
Başbakan Ünal Üstel, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı...
Başbakan Ünal Üstel' in mesajı şöyle;
Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür ve kınama açıklamasında bulundu…
Başbakan Ünal Üstel’in açıklaması şöyle;
Başbakan Ünal Üstel, Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi
"HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTARAK ADANIN EN GÜZEL YOLLARINDAN BİRİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"
Başbakan Ünal Üstel, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte uzun süredir devam eden ve 2012 yılında ihalesi yapılmasına rağmen bugüne kadar hayata geçirilemeyen Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda incelemelerde bulundu.
Başbakan Ünal Üstel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı…
Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;
“Bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili, Müslüman alemi için büyük bir manevi öneme sahiptir. Bu mübarek gecede, halkımızın dualarının kabul olmasını, kalplerimizin huzurla dolmasını temenni ediyorum.
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMINI KABUL ETTİ
Başbakan Ünal Üstel, İskoçya’da düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda 41 madalya kazanarak genel klasmanda ikinci olan KKTC Taekwondo Milli Takımı sporcularını Başbakanlık Şeref Salonu’nda kabul etti.