Başbakan Ünal Üstel, Siyasal ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi SİTA tarafından düzenlenen, Kıbrıs’ın geleneksel ürünü Hellimin Avrupa Birliği (AB) nezninde coğrafi işaret ve menşe ismi korumalı ürün (PDO) olarak tescil sürecinin tüm boyutlarını anlatan "Dünü, Bugünü, Yarınıyla Hellimin Avrupa'ya Yolculuğu" adlı panele katıldı.
Başbakan Ünal Üstel imza töreninde yaptığı konuşmada, çağın enerji çağı olduğunu, bu çağda ancak enerji arz güvenliğini sağlayan, kaliteli, hesaplı ve kesintisiz enerjiye ulaşan ülkelerin ayakta kalabileceğini belirtti.
7 Nisan 2023 tarihinde İstanbul'da, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan, Türkmenistan ve KKTC iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurul toplantısında alınan karar son derece önemlidir.
Başbakan Ünal Üstel, Yüksek kalitede, güvenilir ve hızlı sağlık hizmetlerine, aynı zamanda duyarlı, bilinçli topluma ulaşmak için evrensel değerlere uygun olarak eksikliklerimizi tamamlayarak ilerlemeye devam ediyoruz.
Başbakan Ünal Üstel, Türk Hava Yolları (THY) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Şehir Ofisi’nin açılışı ile “Ada Kıbrıs” Projesi kapsamında hazırlanan reklam filminin lansmanına katıldı.
“Türkiye'de yaptığımız görüşmeler her zamanki gibi olumlu oldu.”
Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.