Anavatan Türkiye'den gelen suyun varlığı, bizlere yaşamsal bir kaynak sunsa da, bizleri ülkemize ait kaynakların artırılması, korunmasına ve geliştirilmesine yönelik kısa, orta ve uzun vadeli programlar yapmaktan alı koymamalıdır.
Kıbrıs Türk Halkı da Çanakkale Destanı ve Kurtuluş savaşı gibi büyük zaferlerden aldığı ilhamla varoluş mücadelesini gerçekleştirmiş ve aziz milletimizin katkılarıyla hak ettiği özgürlüğüne kavuşmuştur.
Bu düşünceyle hareket eden hükümetimiz, yaşlı insanlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesinin ve ihtiyaç duydukları hizmetlere kolaylıkla erişebilmelerinin sağlanmasını öncelikli hedeflerden biri olarak görmektedir.
Yürütülen ceza soruşturması hakkında detaylı bilgiler alan Başbakan Ünal Üstel daha sonra kısa bir basın topşantısı düzenledi.
Ziyarette Başbakan Ünal Üstel’e Hatay ilinde yaşanan deprem felaketine yönelik brifing verildi. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakan yardımcısı İsmail Çataklı’nın da katıldığı toplantıda Başbakan Ünal Üstel bir konuşma yaptı.
Başbakan Ünal Üstel, Türk Hava Yolları (THY) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Şehir Ofisi’nin açılışı ile “Ada Kıbrıs” Projesi kapsamında hazırlanan reklam filminin lansmanına katıldı.
“Türkiye'de yaptığımız görüşmeler her zamanki gibi olumlu oldu.”
Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.
Başbakan Ünal Üstel bugün Şahinler köyündeki kırsal kesim arsaları bölgesini ziyaret ederek başlatılan altyapı çalışmalarını yerinden inceledi.
Başbakan Üstel, daha sonra Aşağı Bostancı’da vatandaşlarla bir araya geldi.
Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...
"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"
Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.