Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, Anavatan Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade ederek,"Moralli gittik, çok daha moralli geldik. Her konuda kayıtsız, şartsız arkamızda 84 milyonluk bir dev ülke duruyor" dedi.
Başbakan Dr.Faiz Sucuoğlu, Ankara temasları kapsamında, üniversiteden sınıf arkadaşı olan Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret etti.
Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, Türkiye ile KKTC'nin "iki devlet ama tek millet" olduğunu belirterek, Türkiye'nin, Türk soydaşlarına her koşulda karşılıksız, hiçbir beklentisi olmadan her türlü yardımı yaptığını vurguladı.
Hükümetin kurulmasının ardından dün Ankara'ya gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, AA muhabirine, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.
Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile parti genel merkezinde bir araya geldi.
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKANI ÜNAL ÜSTEL, 4. ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU’NA (ADF2025) KATILMAK ÜZERE ANTALYA’YA GİTTİ.
Başbakan Üstel foruma katılmak için gittiği Antalya’da basın mensuplarına açıklamada bulundu;
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL "VATANDAŞIMIZA SAHİP ÇIKTIK, ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı açıklamalarda sosyal medya üzerinden KKTC vatandaşlarına yöneltilen hakaret içerikli söylemler için polise başvuruda bulunduklarını duyurdu ve vurguladı: