Bu gün vesilesiyle, Başbakan görevimden öte bir hekim ve bir baba olarak down sendromlu bireylerimizin yanında olduğumuzu hatırlatmak ister, sağlık ve umut dolu yarınlar diliyorum.
Pazar yerinin açılışı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Faiz Sucuoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy tarafından gerçekleştirildi.
Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal ve hürriyet için tarihe altın harflerle yazdığı kahramanlık destanlarından Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yılını Anavatan Türkiye ile aynı duygu bütünlüğüyle anmaktan onur duymaktayız.
Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.
Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, Yaşlılarımıza hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek, onların sıkıntılarına ortak olmak, hayatlarını kolaylaştırmak bizlere düşen en önemli görevlerdendir.
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Kıbrıs Türk halkının güvenliği, refahı, egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsüne ilişkin açıklaması üzerine teşekkür
“Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve güvenliği konusundaki kararlı duruşunuz bizlere güç vermektedir.”
Başbakan Ünal Üstel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Üstel’in mesajı şöyle:
Başbakan Ünal Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 13. Zirvesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik destek mesajına ilişkin yazılı bir
Başbakan Üstel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI...
Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin KKTC ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine yönelik girişimlerine tepki göstererek, Kıbrıs Türk halkının meşru haklarından ve Türkiye ile yürütülen stratejik projelerden taviz verilmeyeceğini vurguladı.