Başbakan Ersan Saner, Dış Basın Birliği’nin ülkede çok önemli görevleri bulundurduğunu belirterek, basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olarak görevini icra ettiğini vurguladı.
Başbakan Ersan Saner, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyetini kabul ederek bir süre görüştü.
Başbakan Ersan Saner, bugün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ı kabul etti. Kabulde Bakan Çağman, Başbakan Ersan Saner’e istifasını sundu.
Başbakan Ersan Saner, KKTC’nin sağlıkta yakaladığı başarıyla şu anda dünyadaki diğer ülkelere göre rekabet üstü bir değer oluşturduğunu vurgulayarak, bunun ekonomik olarak nasıl kazanıma çevrileceğine hep birlikte karar vermeleri gerektiğini kaydetti.
Başbakan Ersan Saner, Lefkoşa’ya yapılması planlanan 500 yataklı Devlet Hastanesi arazisinin T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği’ne devredilmesi yönünde çıkan haberlere yanıt vererek, “Hastane arazisini şimdi değil, bir buçuk ay önce devrettik" dedi.
ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, YENİ BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI
Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde yapılan DNA çalışmaları tamamlandı. Naaşlardan birinin henüz 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu belirlendi.
Başbakan Ünal Üstel, Devlet Laboratuvarı’nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı...
“Yeni Devlet Laboratuvarı Dünya Standartlarında”