Başbakan Ersan Saner, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Başbakan Ersan Saner "Öncelikle BRTK’nin 57’nci yaşını candan kutlar, dünden bugüne Kurum’a hizmet eden ve aramızda olan herkesi saygı ve sevgiyle, aramızda olmayanları rahmetle anarım".
Kumsal Şehitleri, Barbarlık Müzesi bahçesindeki Kumsal Baskını Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.
Başbakan Ersan Saner, ziyarette KKTC ile ilgili hemen hemen tüm konuları irdelediklerini ifade ederek, ülkenin ekonomik yönden kalkınması ve altyapı projelerini değerlendirdiklerini söyledi.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye saatiyle 18.30'da (KKTC saatiyle 17.30) yer alan kabulde, Başbakan Saner'e, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu eşlik etti.
ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, YENİ BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI
Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde yapılan DNA çalışmaları tamamlandı. Naaşlardan birinin henüz 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu belirlendi.
Başbakan Ünal Üstel, Devlet Laboratuvarı’nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı...
“Yeni Devlet Laboratuvarı Dünya Standartlarında”
Üstel: “Söz uçar, eser kalır sözünden yola çıktık ve eserlerimizle ülkemize mühür vurduk”
“Biz hiçbir sözümüzü havada bırakmadık”