Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen baş başa görüşmede, İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü'nün detayları, Türkiye'den KKTC’ye giden "yaşam suyu"nun evlerin ardından KKTC tarımı ile buluşması, Yeni Ercan Havalimanı'nın yolcu kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar, Türkiye'den denizaltı yoluyla elektrik iletimi ve Enterkonnekte sistemine dahil edilmesi ile devam eden karayolları ve okul güçlendirme projeleri ele alındı.
Gençlerin bölgelerinde kalması için gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda projeler geliştirdiklerini ifade eden Üstel, gençlerin en büyük ihtiyaçlarından birinin de konut olduğunu gördüklerini bunun üzerine Çamlıbel ile bölge köylerdeki gençlere yönelik “büyük bir sosyal konut projeleri” bulunduğunu söyledi.
Başbakan Ünal Üstel: “Çocuklarımızın daha iyi şartlarda ve daha güvenli ortamda eğitim görmeleri için hükümet olarak çalışmalar yapıyoruz”
Başbakan Ünal Üstel "Hayvanların yaşam hakkını ve yaşam alanlarını korumak hepimizin en asli görevi haline gelmelidir. Her konuda olduğu gibi bu konunun da bilinç önemli bir rol oynar."
İstikrarın önemine vurgu yapan Üstel, “istikrar çok önemlidir. Biz bu istikrarı kurduğumuz koalisyon ortaklarımızla, bakan arkadaşlarımızla, Cumhuriyet Meclisi’nde çalışan tüm Milletvekillerimizle bu bir buçuk yıl içerisinde elimizden gelen ne varsa yapmaya çalıştık.” dedi.
Başbakan Ünal Üstel, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı...
Başbakan Ünal Üstel' in mesajı şöyle;
Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür ve kınama açıklamasında bulundu…
Başbakan Ünal Üstel’in açıklaması şöyle;
Başbakan Ünal Üstel, Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi
"HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTARAK ADANIN EN GÜZEL YOLLARINDAN BİRİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"
Başbakan Ünal Üstel, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte uzun süredir devam eden ve 2012 yılında ihalesi yapılmasına rağmen bugüne kadar hayata geçirilemeyen Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda incelemelerde bulundu.
Başbakan Ünal Üstel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı…
Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;
“Bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili, Müslüman alemi için büyük bir manevi öneme sahiptir. Bu mübarek gecede, halkımızın dualarının kabul olmasını, kalplerimizin huzurla dolmasını temenni ediyorum.
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMINI KABUL ETTİ
Başbakan Ünal Üstel, İskoçya’da düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda 41 madalya kazanarak genel klasmanda ikinci olan KKTC Taekwondo Milli Takımı sporcularını Başbakanlık Şeref Salonu’nda kabul etti.